צילומי תדמית
על חשיבותם של צילומי תדמית, קשה להכביר מילים. אין הזדמנות שניה לרושם ראשוני, שנוצר מתמונת התדמית שלך באתר האישי, בפייסבוק או ב-LinkedIn.
אנשים רבים פונים אלי ושואלים כמה יעלה להם צילום פורטרט או צילומי תדמית. בעידן שכולם מסתובבים עם סמרטפונים, בשביל מה צריך צלם. אם כל מה שאתה צריך זאת תמונה סתמית לדף הפייסבוק, טלפון בהחלט יכול להספיק. אולם רק איש מקצוע ימנע ממך מלהגיע לתוצאות נחותות.
אז איך בוחרים צלם? דרך חברים, קולגות, המלצות בגוגל. בודקים האם יש לו אתר פעיל, דף עסקי ומה הסיגנון שלו. מזמנים פגישה על מנת לראיין אותו, לראות אם יש כימיה בינכם, לבקש לראות פורטפוליו של עבודות ולהתמקד בשלושה נושאים עיקריים: (1) ציוד, (2) נסיון, (3) ביטחון.
למה ציוד חשוב? למרות שהסמארטפונים מאד התקדמו, לא ניתן להגיע עמם לאיכויות של מצלמה מקצועית. הטלפון החכם הוא מחשב קטן לשימושים כלליים, שעה שציוד צילום מקצועי מתוכנן ספציפית לצילום, יש לו חיישנים, עדשות ועזרים נוספים שמיועדים להשגת תמונות איכותיות. המפתח להשגת תמונה משובחת הינו איפוא הציוד המתאים לסיטואציה הנכונה.
נסיון – שימוש נכון בציוד מחייב מומחיות ונסיון בשטח. כיצד לצלם מספר רב של פורטרטים לעתים בתוך חלון זמן קצר, מרחב מצומצם, תאורה חסרה או עודפת. הנסיון מאפשר לצלם המקצועי לפתור בעיות “באמצע נגינה” כמו בשיר. חשובה גם הגישה של הצלם, הכימיה שיוצרת אוירה נינוחה בעת הצילומים, שנובעת מנסיון בעבודה עם אנשים כמו גם האישיות של הצלם.
צלמים שמבקשים לרכוש נסיון על חשבונכם אינם יכולים להבטיח את הרמה המקצועית הזאת. פספוס של צלם לא מקצועי יכול במקרה הטוב להסתים באובדן זמן וכסף ובפנייה לצלם אחר לצורך ביצוע חוזר אולם במקרה הרע גם בהחמצת הרגע.
רוב חובבי הצילום משתמשים בתמונות כפי שהן יוצאות מן המצלמה. אני מאידך משקיע לעיתים שעות רבות בעריכת התמונות. זה ההבדל בין תמונה בינונית לבין פורטרט פנומנלי.
ביטחון – מובטח ללקוחות שלי שלא אסיים את עבודתי, עד שיהיו מרוצים.